Thursday, 22 November 2012

IU - Good Day



Good Day - Download



English 


Why is the sky so much more blue?
Why is the breeze so perfect today?
Pretending like I don’t know
Like I didn’t hear a thing, like I erased it
Should we start talking about something else?
Should we kiss so we can’t say anything?

My eyes fill with tears, so I lift my head up
I smile a little so they won’t fall
Why are you like this to me, what are you saying?
All the things we talked about go to the sky
The words I have never said
The words I didn’t know I’d say as I cried
I like you, oppa, what do I do?

Was my recent hairstyle change bad?
Did I wear the wrong clothes?
Still pretending like I don’t know
Like I don’t remember
Should I act as if nothing happened?
Should I just say that we should go out?

My eyes fill with tears, so I lift my head up
I smile a little so they won’t fall
Why are you like this to me, what are you saying?
All the things we talked about go to the sky
The words I have never said
The words I didn’t know I’d say as I cried
I like you, oppa, what do I do?

Don’t say those kind of sad things
While looking at me like this
Is it that I’m childish or a bit slow?
I can’t believe it

Even though I’m crying, I smile
I block your way and I just smile widely
Why am I being like this, do I not have any shame?
I fold my pride up neatly and throw it up to the sky
The words I have never said
The words I might never be able to say again
I like you, oppa, aigoo, one, two
I’m in my dream

(It’s too beautiful, beautiful day)
(Make it a good day)
(Just don’t make me cry)

Such a good day



Wednesday, 21 November 2012

Kim Jong Kook - Men Are All Like That


Men Are All Like That- Download


English

Men are all like that, I wouldn't be any different
I valued you at first but then I flew away
Men are all like that, I wouldn't be any special
I had all of your heart but then I flew away
Men are all like that
It seemed like I could never catch your heart
But little by little, your heart became to come into my hands
Now I feel burdened when you say you can’t live without me
I used to stay up all night, worried that your heart would change
When I opened my eyes, I called you to make sure of your voice
I used to hope that the moment would last forever
Men are all like that, I wouldn't be any different
I valued you at first but then I flew away
Men are all like that, I wouldn't be any special
I had all of your heart but then I flew away
Men are all like that
I used to just look at you for minutes
I held your hand tight, afraid that I might lose you if I let go
I used to be sad when we said goodbye so I turned back multiple times
Now I walk ahead of you
When we talk, I don’t look at your eyes
But it’s not because I don’t love you
Men are all like that, I wouldn't be any different
I valued you at first but then I flew away
Men are all like that, I wouldn't be any special
I had all of your heart but then I flew away
Men are all like that
Women are all like that, you wouldn't be any different
You knew my heart but you hoped that I’d return
Women are all like that, you wouldn't be any special
You knew it wasn't but hoped that I would be your last
Women are all like that


Saturday, 17 November 2012

Running Man Episode 10

Host


Guest

Cha Tae Hyun & Yoon Se Ah


Location (s):
  • National Museum of Contemporary Art


Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6



Credit: SBS, ISUBS,


Running Man Episode 9

Host


Guest

Kim Soo Ro, Lee Hong Ki & Shin Bong Sun


Location (s):
  • L Theme Park Lotte World

Part 1



Part 2



Part 3



 Part 4



Credit: SBS, ISUBS

Running Man Episode 8

Host


Guest

Park Joon Gyu, Victoria (Fx) & Lee Joon (Mblaq)



Location (s):

  • Gyeonghuigung Palace





Credit: SBS, ISUBS, Running ManLover

Running Man Episode 7

Host


Guest

Jo Kwon, Eun Jung & Yong Hwa


Location (s):
  • Sejong Center 

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5



Credit: SBS, ISUBS

Friday, 16 November 2012

Running Man Episode 6

Host


Guest

Kim Shin Young, Se7en & Son Dam Bi


Location (s):
  • Seoul Tower


Credit: ISUBS, SBS, Running ManLOVER, BotUploader, zhimingq

Running Man Episode 5

Host


Guest

Jessica (SNSD) & Nickhun (2PM)

Location (s):
  • Gwacheon National Science Museum (Korea's biggest science palace)

Part 1


Part 2




Credit: ISUBS, SBS, Running ManLOVER, BotUploader, zhimingq

Running Man Episode 4


Guest

Jessica (SNSD) & Nickhun (2PM)

Location (s):
  • Gwacheon National Science Museum (Korea's biggest science palace)

Part 1

Part 2

Part 3

Part 4

Credit: ISUBS, SBS, Running ManLOVER, BotUploader

Thursday, 15 November 2012

Running Man Episode 3

Host

Guest

Goo Hara, Ji Hyo & Lee Chun Hee


Locations:
  • Kyunggi-Do  World Cup Sport Center




Credit: ISUBS, SBS, Running ManLOVER

Running Man Episode 2


Guest

Goo Hara, Ji Hyo & Lee Chun Hee



Locations:
  • Yeonmudae (Martial Arts Platform)
  • Suwon World Cup Stadium




Credit: ISUBS, SBS, Running ManLOVER

Running Man Episode 1


Guest
Hwang Jung Eum & Lee Hyori

Locations:

  • SBS building Seoul HQ
  • Seoul's Yong Dong Po Gu's T Shopping Mall




Credit: ISUBS, SBS, Running ManLOVER

Running Man Fever

Huh..(mengeluh)... Dah 2 minggu aku kena Running Man fever, x tau lah bila akan sembuh (sambil dahi berkerut risau...)... Running Man fever??? Aper tuh ek? Penyakit merbahaya ker?? hehehehee... Memang merbahaya.. aku terkena penyakit nie dari my lil sister... Sebelum nie aku cukup marah bila adik aku tgk running man nie sambil ketawa sorang2.. last2 aku terjebak skali... Choi!.... 2 minggu nie aku duk marathon Running Man sampai tesis aku dah semakin berabuk tak di usik.. Isk..isk...isk... Marahkan nyamuk.. kelambu pulak di bakar...! Kena tak pepatah nie... abaikan... hehehehheeee...

Secara ringkasnya, Running Man adalah variety show dari Korea yang mana disiarkan pertama kalinya pada 11 Julai 2010 dan masih diteruskan sehingga kini (episod 120). Apa yang menariknya, setiap episod akan berada di lokasi yang berlainan dan lokasi yang dipilih adalah di mercu tanda dan tempat tarikkan pelancongan di sekitar Korea, China dan Thailand. Setiap episod juga terdapat beberapa games/ tasks/ missions yang perlu diselesaikan dan kebanyakkannya memerlukan mereka berlari, sebab tu nama rancangan pun Running Man.. 

Di bawah adalah barisan pemain tetap yang menghidupkan show ini:-

  • Yoo Jae Suk 


Nickname: National MC, Yu-ruce Willis, Grasshoper, Yoomes Bond
Status: Married
Career: MC TV show, Comedian
Education: Seoul Institute of the Art 
Joined RM: Episode 1- present 

  • Kang Hee Gun, Kang Gary




Nickname: Peaceful Gary, Monday Couple
Status: Single
Career: Rapper and musician of hip hop duo (LeesSang)
Education: Graduated from Yongin University 
Joined RM: Episode 1- present 

  • Ha Dong Hoon



Nickname: Haha, Haroro
Status: Married
Career: Entertainer 
Education: Masters Degree from Daejin University 
Joined RM: Episode 1- present 

  • Ji Suk Jin




Nickname: Haha, Haroro
Status: Married
Career: MC, Comedian and broadcaster
Education: Graduated from Ajou University 
Joined RM: Episode 1- present 

  • Kim Joong Kook




Nickname: Sparta Kook, Kookie, Tiger, Commander
Status: Single
Career: Singer and TV Personality
Education: Masters Degree from Dan Kook University 
Joined RM: Episode 1- present 

  • Lee Kwang Soo




Nickname: Kwang-vatar, Giraffe, Framer Kwang Soo
Status: Single
Career: Actor and Model
Joined RM: Episode 1- present 

  • Song Ji Hyo

Nickname: Ace, Monday Couple
DOB: 15 Aug 1981
Status: Single
Career: Actress and Model
Education: Graduated from Kyung Mun University 
Joined RM: Episode 6- present (as guest Episode 2-5)

  • Song Joong Ki



Nickname: Flower Joong Ki, Active Young Man, Brain Joong Ki
Status: Single
Career: Actor
Education: Graduated from Sungkyunkwan University 
Joined RM: Episode 1- 41


Sunday, 11 November 2012

Monday Blues





Lady: Is this my train?
Station Master: No, it belongs to the Railway Company.
Lady: Don't try to be funny. I mean to ask if I can take this train to New Delhi.
Station Master: No Madam, I'm afraid it's too heavy.

~~~~~~~~
                          
A drunkard was brought to court.
Just before the trial there was a commotion in the gallery.
The judge pounded the gravel on his table and shouted, "Order, order."
The drunkard immediately responded, "Thank you, your honor; I'll have a scotch and soda."

~~~~~~~~

Customer   :  Waiter, do you serve crabs?
Waiter       :  Please sit down sir, we serve everyone.

~~~~~~~~~



~~~~~~~~~

  Little Susie came running into the house after school one day, shouting,
"Daddy!  Daddy!  I got a 100 in school today!"
"That's great, Sweetheart," said her daddy.
"Come in to the living room and tell me about it."
"Well,” began the confession, "I got 50 in spelling, 30 in maths and 20 in sciences."

~~~~~~~~~

Waiter      : I've stewed liver, boiled tongue and frog's leg.
Customer: Don't tell me your problems. Give the menu card.

~~~~~~~~~

Customer:  Waiter, this soup tastes funny.
Waiter      :   Funny?  But then why aren't you laughing?

~~~~~~~~~~

Teacher: Peter, why are you late for school again?
Peter: Well, Miss, I dreamed that I was playing football and the game went into extra time.

 ~~~~~~~~~~

An absent-minded man went to see a psychiatrist.
'My trouble is,' he said, 'that I keep forgetting things.'
'How long has this been going on?' asked the psychiatrist
‘How long has what been going on?' said the man.

~~~~~~~~~~
Girl    :  Do you love me?
Boy   :  Yes Dear.
Girl    : Would you die for me?
Boy   :  No, mine is undying love.

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

Wife           :  Do you want dinner?
Husband     :  Sure, what are my choices?
Wife           :  Yes and no.
                                      
~~~~~~~~~~

Customer      :   If I post this letter tonight, will it get to Delhi in two days time?
Post Master   :  Yes sir, it definitely will.
Customer      : I bet you, it won't.
Post Master   :  Why not?
Customer      :  It's addressed to Mumbai..

HAVE A GOOD DAY!!!!
               

Friday, 9 November 2012

Resepi Ayam Lemon

Testing.. testing.. 123.... ehemmm... Tadi aku try buat 1 resepi yang aku tak pernah makan dan tak pernah cuba masak... Buat main2 jer.. untuk side dish lunch tadi... resepi nie aku cilok dari thumbelina, tapi ikut sukatan aku sendiri.


Bahan-bahan:

2 keping dada ayam
1 biji telur
1sk minyak bijan
1 cawan tepung jagung
garam dan lada sulah secukup rasa

Bahan Sos:

1 cawan stock ayam
1 biji lemon
1sb gula
1sb tepung jagung
1sb tepung kastard
garam dan lada sulah secukup rasa

Cara-cara:

Ayam crispy

  1. Rebus ayam untuk dapatkan stock. Kemudian ayam yang dah di rebus di potong kecil-kecil
  2. Satukan ayam, minyak bijan, telur, garam dan lada sulah.. gaul sebati.. 
  3. Golekkan ayam atas tepung jagung dan goreng deep fry sehingga kekuningan.
  4. Untuk sos pula, didihkan stock ayam tadi.. kemudian campur dengan perahan jus lemon..
  5. Masukkan tepung jagung dan tepung kastard yang di larutkan di dalam air terlebih dahulu untuk mengelakkan ia berketul2. 
  6. Masukkan gula, garam dan lada sulah secukup rasa.. Kacau sehingga sos agak pekat dan boleh di hidangkan bersama ayam crispy..
  7. Simple jer kan... Selamat mencuba....


Ayam Lemon


Dah siap untuk dihidang.. Jom makan...!



Monday, 5 November 2012

Love Without a Reason...


One day a girl asked:
Why do you like me..? Why do you love me..?

HE answered:
I can't tell the reason.. But I really like you..

SHE: You can't even tell me the reason.. How can you say you like me?
How can you say you love me?

HE: I really don't know the reason, but I can prove that I love you.

SHE: Proof? No! I want you to tell me the reason. My friend's boyfriend can tell her why he loves her but not you!

HE: ok...ok!! ermmss..
Because you are beautiful,
Because your voice is sweet,
Because you are caring,
Because you are loving,
Because you are thoughtful,
Because of your smile,
Because of you’re every movements.

The girl felt very satisfied with his answer. Unfortunately, a few days later, the girl met with an accident and became comma. HE then placed a letter by her side, and here is the content:

Darling,
Because of your sweet voice that I love you...now can you talk? No! Therefore I cannot love you.
Because of your care and concern that I like you. Now that you cannot show them, therefore I cannot love you.
Because of your smile, because of you’re every movements that I love you. Now can you smile? Now can you move?

No, therefore I cannot love you...if love needs a reason, like now, there is no reason for me to love you anymore. Does love need a reason? NO! Therefore, I still love you...and love doesn't need a reason "sometimes the best and the most beautiful things in the world cannot be seen, cannot be touched, but can be felt in the heart"

Love doesn't need a reason... it’s something you can feel burning inside your heart and waiting to be explode of love...please.. Never ever ask someone why do they love u.. Love is nature and without love the world is nothing but a piece of crap.. So everyone loves the world and also love your loved ones...

P/S: I LOVE MY MOM




Resepi Kerang Goreng Berlada

Ermmm.. KERANG atau dalam bahasa saintifiknya Cardiidae sangat kaya dengan Vitamin B12, zat besi, iodin selenium, protien, sumber fosforus yang baik dan juga copper di mana masing-masing memberi kebaikan dalam badan kita. Kerang well known as makanan yang menambahkan darah merah dalam badan, sebab tu kalau kita kurang darah, doktor akan nasihatkan supaya makan hati atau kerang.. Kenapa yer?? Baca kupasannya sebentar lagi.. Pergggghhhhh... Macam pengacara Malaysia Hari ini ko.... hehehheheee... Jom kita tgk aper kelebihan nutrisi2 pada KERANG yang disenaraikan tadi....


Vitamin B12 ini adalah penting untuk fungsi normal otak dan sistem saraf serta memainkan peranan penting dalam pembentukan sel-sel darah merah.

Iodin semulajadinya terdapat di dalam air laut. Ia adalah element utama hormon tiroid, ia perlu untuk memastikan kadar metabolisma berfungsi dengan baik serta mengekalkan sel-sel sihat.

Zat Besi penting dalam membuat sel-sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan. Kekurangan zat besi akan menyebabkan anemia.

Selenium memainkan peranan penting dalam sistem pertahanan antioksidan badan manusia, mencegah kerosakan sel-sel dan tisu.

Fosforus membantu dalam membina tulang dan gigi yang kuat dan untuk melepaskan tenaga daripada makanan yang kita makan. Semua kerang-kerangan adalah sumber Fosforus. (Teringat iklan Colgate yang gunakan kulit kerang untuk demo)

Copper membantu dalam menghasilkan sel-sel darah merah dan putih serta mencetuskan pembebasan zat besi untuk membentuk hemoglobin. Ia juga penting untuk pertumbuhan bayi, perkembangan otak, sistem imun dan tulang yang kuat.

Protien adalah komponen penting kepada otot, kulit, tulang dan badan secara keseluruhan

Kerang juga merupakan makanan yang berkalori rendah. 100gram kerang hanya mengandungi 53kcal berbanding 180kcal dalam 100gram ikan Salmon. Vitamin B12 pula tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia, ia perlu diperolehi daripada sumber haiwan dalam diet. Kerang mengandungi lebih 23 kali jumlah vitamin B12 daripada daging lembu.

Source: The Nutritional Benefits of Shellfish, Association of Great Britain.

Warning!!: Kerang-kerangan tidak boleh di makan mentah kerana ia boleh menyebabkan penyakit hepatitis dan juga keracunan makanan.


Di Malaysia, kita ada pelbagai masakkan yang berasaskan kerang dan biasanya masakan yang dibuat seperti kerang rebus, sup kerang, kerang bakar, rendang kerang, sambal kerang dan sebagainya.. Terdapat juga masakan yang kerang cuma menjadi rencah sahaja seperti char kue tiow dan mee kari. Semalam, kerang menjadi salah satu side dish untuk lunch kami sekeluarga. Sebenarnya aku tak ada idea nak buat apa dengan kerang tu dan pada mulanya aku nak pilih jalan selamat, nak rebus jer.. hehehheee... Tapi hati tergerak nak cuba kerang pedas, masak dengan kulit2 sekali.. Biasanya, aku buat sambal setelah di asingkan isi dan kulit, hari nie aku tak rajin nak buat keje banyak kali, nak celur kemudian kupas..  leceh kannn... so aku buat lah resepi campak2 jer...


1kilo Kerang
*Segenggam cili padi (ikut citarasa sendiri, nak pedas atau tak)
Sebiji bawang besar
3 ulas bawang putih
separuh ibu jari halia
2 batang serai
2 keping asam keping/gelugor
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis


Kerang yang dah di bersihkan kulitnya.. guna pelepah pisang... petua orang dulu2...

Nie bahan2nya... cili tu tumbuk yer... yang lain chop dan hiris..

Cara-caranya:

  1. Tumis bawang besar, bawang putih dan halia sampai naik bau...
  2. Masukkan cili padi tumbuk dan serai ....masak sehingga garing...
  3. Masukkan asam keping dan garam..
  4. Masukkan Kerang dan kacau sebati...
  5. Kemudian tutup kuali sehingga kerang masak... ala-ala stim...
  6. Dah masak boleh hidang yer.. 
*Tahap kepedasan mengikut citarasa sendiri.. aku memang penggemar makanan pedas...
*Aku masak memang tak pernah guna Pak Ajinamoto yer...
*Jika kuah terlalu banyak, keluarkan kerang dahulu supaya tak over cook.. Kemudian keringkan kuah dan campur semula. 


Taraaaa....Kerang Goreng Berlada

Selamat Mencuba kepada yang berani mencuba..... Adiossss...

Sunday, 4 November 2012

Monday Blues Smile ;)


SATU HARI DI KLINIK SWASTA


Satu hari di klinik swasta... Kudut datang berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan sakit belakang.

Doktor: Apa hang dah buat dgn belakang hang ni?

Kudut: Saya keje syif malam. Bila saya balik umah saya kat tingkat 3 pagi tadi, saya dengar bunyi bising kat dlm bilik tido saya. Saya saspex ader org dah tido dgn bini saya. Saya tgk pintu balkoni saya terbuka. Saya berlari ke situ, jenguk ke bwh dan nampak sorang lelaki kelam-kabut lari sambil pakai baju dan seluar dia... pas tu saya trus angkat peti ais saya dan campak kat lelaki tu. Tu yg sakit belakang sampai skrg ni, doktor.

Tetiba, Chet meluru masuk ke bilik rawatan. Keadaan Chet nampak serius seolah-olah baru lepas dilanggar kereta,

Doktor: Uih! Pesakit yg saya tgh periksa ni nampak teruk. Tapi hang lagi dasyat aku tgk.... apa dah jadi?

Chet: Saya dah lama menganggur. Ari ni ari pertama keje baru saya. Tapi saya lupa set alarm semalam dan pagi ni saya dah terlambat. Tgh saya berlari ke stesen bas sambil pakai baju dan suar saya, tetiba je ada sebijik peti ais hinggap kat belakang saya, doktor!

Kemudian, Chot masuk ke bilik doktor tadi. Keadaan Chot lagi teruk daripada Chet dan Kudut. Doktor terkezut bewak...

Doktor: Hang pesal lak ni?

Chot: Saya ada kat dlm satu peti ais. Tetiba jer ader org campak peti ais tu ke bwh dari tingkat 3, doktor!!!


Senyum selalu....

Saturday, 3 November 2012

Resepi Kek Oren

Ermmm... Kek Marble yang aku buat ritu, habis 1 hari jer... aku dapat makan sikit jer, xpuas sey... tadi aku buat lagi sebiji kek tapi kali nie aku buat kek Oren.. Rasa lebih kurang kek Marble, tapi rasa Oren lah kan.. hehehehheeee... Kek nie, sukatan aku main hentam jer, seb baik jadi.. aku drop resepi kat bawah nie yer... 


Bahan-bahan:

250 gram butter
200 gram caster sugar
5 eggs
240 gram self raising flour
1 tsp vanilla essence
2 tbsp sweetened creamer
2 orange Sunkist
Color: Orange and vanilla

Cara- cara:


  1. Panaskan oven 180C, griskan loyang pembakar atau letakkan parchment paper.
  2. Pukul butter dan gula sampai kembang
  3. Masukkan telur satu persatu.. Pukul lagi.
  4. Masukkan tepung- vanilla essence- sweetened creamer - orange juice (masukkan selang-seli)
  5. Bahagikan adunan kepada 2 dan warnakan ikut citarasa masing2.
  6. Satukan adunan di dalam loyang pembakar.
  7. Bakar selama 1jam.. setelah masak, sejukkan di atas redai dan boleh dihidangkan..

hantam saja lah labu...


Huhuhuhuuu... tak nampak belang dia... but its okay, just nice.. (puji sendiri nampak)

Tak sempat sejuk dah habis separuh... dasyat!!!... Selamat mencuba kepada yang berani mencuba... adiosss



Friday, 2 November 2012

How to Increase Your Blog Traffic?


You are looking for blog traffic? Disappointed with your traffic shortly increase and fall, or not been increased? We are same! You must constantly search method how to increase traffic rite? So, let's try new way to deal with it. Very simple but quite interesting!! I found this method  on Blog Aril Impian, let's try this method! Fast way to raise your blog traffic.

P/s: Please read carefully

Follow this steps:

  • Write entry like this post, or copy & paste this article. Then give an interesting title.
  • You only need to put the URL LINK below for the entry you wrote in your blog.

  1. Myself V3 Me &
  2. Blog Hanz
  3. BiMies’s WoRLd
  4. Farah Shafiqah
  5. Qila Razak
  6. CekLa
  7. Miss Yaty
  8. Magrib Menjelma
  9. Bila Luna Berkata Kata
  10. Putera30 Photographer
  11. Internet Tutorial
  12. [LUQMAN]
  13. GelakJE!
  14. Aril Impian
  15. Journey of my life....

THE RULES!!!

  • Before you list of the blogs and URL LINK from 1-15 on the entry on your blog, please remove the link number 1.
  • Then, move the Link no.2 be No.1, No.2 will be No.3, and so on.
  • After that enter your blog link at No. 15.


* So the sequence is like this.
  1. Blog Hanz
  2. BiMies’s WoRLd
  3. Farah Shafiqah
  4. Qila Razak
  5. CekLa
  6. Miss Yaty
  7. Magrib Menjelma
  8. Bila Luna Berkata Kata
  9. Putera30 Photographer
  10. Internet Tutorial
  11. [LUQMAN]
  12. GelakJE!
  13. Aril Impian
  14. Journey of my life....
  15. YOUR BLOG LINK HERE!!
  • Remember! Don't change the order of blogs list. If the blogger follow this formula, it will generate backlinks like this:
  • When your position at No. 15, the no. of backlink is 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Have a good try...